Elon Musk: Gelecekte telefon olmayacak! İşte telefonun yerine kullanılacak o teknoloji...

Elon Musk X, üzerinden bir kullanıcıya verdiği cevapta gelecekte telefonun olmayacağını, mevcut teknolojinin yerini Neuralink'in alacağını belirtti.

GİRİŞ 18.06.2024 16:53 GÜNCELLEME 18.06.2024 17:36
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Tesla CEO'su Elon Musk gelecekte akıllı telefonların olmayacağına inanıyor. Bunun yerine geleceğe nöralinkler hakim olacak.

Musk, eski adı Twitter olan X'te "Yeni X telefonunuzu düşünerek kontrol etmenizi sağlamak için beyninize bir Neuralink arayüzü takar mıydınız?" diye soran bir parodi hesabına yanıt verdi.

Teknoloji milyarderi buna cevaben "Gelecekte telefon olmayacak, sadece Neuralink'ler olacak" diye yazdı.

NEURALİNK HAKKINDA

Musk, beyin aktivitesini çözmek ve uyarmak için implante edilebilir bir beyin-bilgisayar arayüzü geliştiren bir nöroteknoloji şirketi olan Neuralink'i kurdu. Bu yılın başlarında Neuralink, bir insan hastaya başarılı bir şekilde beyin implantı yerleştirdi. "Link" olarak bilinen Neuralink implantının ilk alıcısının prosedürden sonra iyi bir şekilde iyileştiği bildirildi.

Şirket ikinci bir katılımcı arıyor. Musk bu yılın Mayıs ayında "Neuralink ikinci katılımcı için başvuruları kabul ediyor. Bu, sadece düşünerek telefonunuzu ve bilgisayarınızı kontrol etmenizi sağlayan Telepati sibernetik beyin implantı olarak görülüyor.

STARLİNK MINI PİYASAYA SÜRÜLEBİLİR!

Öte yandan Elon Musk'ın sahibi olduğu SpaceX iştiraki Starlink yakında donanım portföyünü genişletebilir. Şirket, Starlink uydularından yayılan internet ile senkronize çalışan ve insanların vahşi doğada bağlantıda kalmalarına yardımcı olan taşınabilir bir çanak olan "Starlink Mini" olarak bilinen ürünü piyasaya sürebilir.

"Uzun zamandır süper taşınabilir bir Starlink çanağı istiyordum. Bu heyecan verici," diyen mühendis Oleg Kutkov, ürünün birkaç fotoğrafını da paylaştı.

Musk, "Şu anda kurdum ve bu yazıyı uzaydan yazıyorum" diyerek gönderisine yanıt verdi.

KAYNAK: HABER7
Ekrem Öztürk Haber7.com - Teknoloji Editörü
Haber 7 - Ekrem Öztürk

Editör Hakkında

1995 yılında doğdu, İstanbul'da yaşıyor. Gelişim Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden 2021 yılında mezun oldu. 6 yıldır metin yazarlığı yapmakta ve bu süreçte kendisinin bilim kurgu, kişisel gelişim alanlarında yazdığı üç kitabı bulunmaktadır. Belirli zamanlarda toplumu ilgilendiren güncel konuları özgün bir bakış açısıyla ele aldığı makaleler yazmaktadır. Meslek hayatına ise Haber7.com'da "Teknoloji Editörü" olarak devam etmektedir. Ayrıca günümüz insan ilişkilerinde saygının ve empatinin çok büyük bir güç olduğuna inanmaktadır.
YORUMLAR 16
  • Sakin 1 hafta önce Şikayet Et
    Teknoloji insan kontrolü için geliştiriliyor hemde hiç istemediğimiz kadar. Durduramayız bunları yahudiye dur diyebildiğimizde bu musk vs zararı az olur Fakat imkansız gördüğümüz üzere
    Cevapla
  • sizde tavsiye ederim 1 hafta önce Şikayet Et
    işsiz kaldığımdan beri ne dost sandıklarım ne de akrabalarım aramıyor bende artık telefonumu kullanmıyorum çünkü sadece dolandırıcılar arıyor. maillerime de bakmıyorum sadece spam ve reklam geliyor. dolayısıyla işsiz kalmak baya iyi bir şeymiş herkesin hem gerçek yüzünü gördüm hemde telefon bağımlığım bitti
    Cevapla
  • Zakir 1 hafta önce Şikayet Et
    İlla beynimize çip takip bizi kontrol edecekler.
    Cevapla
  • Rotterdam 1 hafta önce Şikayet Et
    kimse takmazsa karsi gelirse napacan? insanligi kole etmek icin seytani yapinin bir ayagida sensin.
    Cevapla
  • Okuyun azcık 1 hafta önce Şikayet Et
    Bu hesap onun değil
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Son Dakika: Erdoğan ile Bahçeli yarın görüşecek!
Dünyanın hafızasına kazınan Gazzeli Bedir Dahlan ailesine kavuştu