Dişleri bembeyaz yapmak bu kadar kolay! Kırmızı renginin aksine beyazlatan etki!

Diş beyazlatma yöntemleri genelde pahalı ve kimyasal işlemlerden geçiyor. Dişlerinizi diş hekimine gitmeden evde kendi kendinize beyazlatabileceğinizi söylesek... İşte, diş macunu veya herhangi bir kimyasal temizleyici kullanmadan dişleri bembeyaz yapan o meyve!

Dişleri bembeyaz yapmak bu kadar kolay! Kırmızı renginin aksine beyazlatan etki!
Dişleri bembeyaz yapmak bu kadar kolay! Kırmızı renginin aksine beyazlatan etki!
GİRİŞ 25.06.2024 11:08 GÜNCELLEME 25.06.2024 11:08

Gündelik hayatta temiz ve etkili gülüşlere sahip olmak; yüz yüze iletişimde oldukça etkili. Temiz ve beyaz görünen dişlerin karşı tarafa verdiği izlenim her zaman diğer olasılıklara göre daha pozitiftir. Ancak gün içerisinde tüketilen atıştırmalıklar, yiyecekler veya kafeinli içecekler diş minesinin rengini olumsuz etkiliyor.

Peki, kırmızı meyveler içerisinde çileğin kendi renginin aksine dişleri bembeyaz yaptığını biliyor muydunuz? Şaşırmış olabilirsiniz ama çoğu diş macunu firması bile çileği doğal diş macunu olarak kullanılmasını öneriyor. Nasıl mı? İşte, çilekle diş beyazlatma!

ÇİLEKLE DİŞ NASIL BEYAZLATILIR?

Etkileri kendi boyutundan büyük olan çilek, dişleri beyazlatan ve yerleşmiş yüzey lekelerini gideren bir madde olan malik asitle doludur. Birçok insan çileği ezerek diş macunu niyetine kullanıyor. 

Yapılan araştırmalara göre çileği ezerek üzerine bir tutam karbonat katıp doğal bir diş macunu elde edebilir ve bunu düzenli kullanabilirsiniz.

Ancak yapılan bir başka araştırma da karbonat ve çilek ikilisinin asidik yapıda olduğu için diş minesini aşındırabileceğini savunuyor. Bu yüzden çileğin sadece doğrudan yenmesi tavsiye ediliyor. 

DİŞİ BEYAZLATICI DİĞER DOĞAL YÖNTEMLER

Çilek dışında diğer diş beyazlatmaya yardımcı besinler ise havuç ve kereviz. Havuç ve kereviz gibi besinler de aslında doğal bir diş fırçasıdır. Bu sebzelerle dişlerini fırçalayabilirsiniz.

Aynı şekilde meyvelerde olduğu gibi ağız içini elma sirkesi ile çalkalamak dişlerinizi beyazlatmak için yeterli olabilir. Ancak elma da çilek gibi asidik yapıda olduğu için aşırıya kaçmamak ve elma sirkesini su ile seyreltmek gerekir.

Beyzanur Özbostan Haber7.com - SEO Editör
Haber 7 - Beyzanur Özbostan

Editör Hakkında

1998'de İstanbul'da doğdu. Çamlıca Kız Anadolu İmam Hatip Lisesini tamamladıktan sonra Üsküdar Üniversitesi İletişim Fakültesi Medya ve İletişim Sistemlerinden derece ile mezun oldu. Ardından Üsküdar Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Medya ve Kültürel Çalışmaları bölümünde tam burslu olarak tezli yüksek lisansını yaptı. Üniversiteye devam ettiği yıllarda çeşitli kurs ve eğitimlerde lisans aldı. 2017'den 2022'ye kadar bir STK'da sosyal medya yöneticiliği görevini üstlendi. Günümüzde, haber7.com'da SEO haber editörü olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Kuzey Kore, Güney Kore'ye çöp dolu 350 balon daha gönderdi
Hamas'tan son dakika Netanyahu ve ateşkes açıklaması! ABD'ye flaş çağrı