İBB'nin bisiklet istasyonları İSPARK'a değil çöp dağlarına rakip oldu! Yeniden gündemde

Haber7’nin Türkiye gündemine taşıdığı İBB’nin İSBİKE skandalı tazeliğini koruyor.

GİRİŞ 02.08.2023 17:35 GÜNCELLEME 02.08.2023 17:36
Bu Habere 63 Yorum Yapılmış

İstanbul trafiğini rahatlatmak için bisiklet modelinin uygulamaya konulduğu ve İSPARK’ın alternatifi olarak hayata geçirilen İSBİKE, beceriksizliğin kurbanı oluyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin AK Parti döneminde başlatılan paylaşımlı bisiklet uygulaması İSBİKE projesi, CHP'li Ekrem İmamoğlu döneminde çökme seviyesine geldi. İstanbul’un muhtelif noktalarına yerleştirilen bisiklet istasyonları, bisiklet yokluğu nedeniyle mezbeleliğe dönmeye başladı.

İSBİKE istasyonları çöp kutusuna döndü!İSBİKE istasyonları çöp kutusuna döndü!

Çevre kirliliğine yol açan manzara son olarak Gaziosmanpaşa ilçesinde kaydedildi.

Gaziosmanpaşa Hürriyet mahallesindeki İSBİKE istasyonlarında hiç bisiklet bulunmazken, istasyon noktaları içecek kutuları ve sigara izmaritlerinin atıldığı çöplüğe dönüştü.

  • İBB'nin 2021 Faaliyet Raporu'nda İSBİKE'nin 280 istasyon ve 2 bin 500 bisikletle işletme yapıldığı belirtilirken, faaliyette 214 istasyon ve yaklaşık 750 bisiklet bulunduğu belirtilmişti.


BİSİKLET İSTASYONU DEĞİL ÇÖP KONTEYNERİ

Vatandaşlara ulaşım faydası sağlamadığı gibi çevre kirliliğine sebep olan ve kamu zararına yol açan İSBİKE istasyonunu görüntüleyen HABER7’nin “İSBİKE istasyonları çöp kutusuna döndü” başlıklı haberi, aylar sonra hala İstanbul’un gündeminde.

Bisikletlerin yerinde yellerin estiği İSBİKE istasyonunun görüntülerini paylaşan AK Parti İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, “Bisiklet istasyonları bakımsızlıktan ve ilgisizlikten çöp konteynırı olarak kullanılmaya başlandı.” dedi.

Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı, İSBİKE istasyonunun görüntüsünü paylaşarak CHP’li İBB yönetimine tepki gösterdi.

 

 

 

KAYNAK: HABER7
Faruk Arslan Haber7.com - Özel Haber Sorumlusu
Haber 7 - Faruk Arslan

Editör Hakkında

İstanbul’da doğdu. Aslen Erzurumlu. Anadolu Üniversitesi Uluslararası İlişkiler mezunu. 2010 yılından bu yana gazete ve internet haberciliğinde. 2013-2022 yılları arasında Akit Medya bünyesinde birçok vazife üstlendi. Dosya haberleriyle ödül ve plaketler aldı. Alanında uzman isimlerle röportajlar, mülakatlar, beyanatlar gerçekleştirdi. Çeşitli kurum, kuruluş ve STK’lara metin yazarlığı desteği verdi. Alanıyla ilgili seminerlerde, konferanslarda, çalıştaylarda, panellerde yer aldı. Uluslararası Medya Enformasyon Derneği ve İletişim Platformu Derneği üyesi. Kasım 2022’den beri Haber7 kadrosunda.
YORUMLAR 63
  • misafir 1 gün önce Şikayet Et
    Hizmete bak be kaç tane çöp kovası koymuş adam :)
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    her şey çok güsel olucak dendi ve istanbul halkıda oyu verdi, her şey çok güsel oldu niye kızıyorsunuz yahu, istediğiniz başkan başınızda
    Cevapla
  • Misafir 10 ay önce Şikayet Et
    Az bile yapmış
    Cevapla
  • Türk 10 ay önce Şikayet Et
    At binenin kılıç kuşananındır.. İstanbul u hak edene vermezsen böyle olur tabi..
    Cevapla
  • ismail. 10 ay önce Şikayet Et
    Hep zamlardan dolayı değilmi malum kitle. Patates soğan benzin mazot vs
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 bankadan faizsiz kredi: Başvuru şartları belli oldu!
Bakanlık duyurdu! Evlilik işlemlerinde yeni karar! Artık zorunlu