Phaselis Antik Kenti dolup taştı: Tarih ile doğanın bütünleştiği yer!

Antalya’nın Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti, bayram tatili nedeniyle yoğun ziyaretçi akınına uğradı. Milattan önce 7. yüzyıla dayanan tarihiyle Helenistik, Roma ve Bizans dönemlerinin izlerini taşıyan Phaselis, yaz boyunca hem piknik alanı hem de plaj olarak kullanılıyor.

Kurban Bayramı’nda yoğun ziyaretçi çeken antik kentte, giriş kapısında uzun araç kuyrukları oluştu. Tatilciler, antik kentte piknik yapıp denize girerken, çok sayıda tur teknesi de koyda demirliyor.

Antalya Müze Müdürü Mustafa Demirel, Phaselis’in yaz aylarında en yoğun ziyaret edilen ören yerlerinden biri olduğunu belirterek, bayramdan bu yana 19 bin kişinin antik kenti ziyaret ettiğini söyledi.

Yoğunluğun tarihi alanlara ve endemik bitkilere zarar verdiğini de vurgulayan Demirel, ziyaretçilerden hassasiyet beklediklerini ifade etti.

Antik kentteki yoğunluk nedeniyle yangın durumunda müdahale şansının olmadığını belirten Demirel, ”Çevre düzenleme projesinin hayata geçirilmesiyle Phaselis gerçek kimliğine en kısa sürede yeniden kavuşacak’‘ ifadelerini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir